Brandvertragende coating

Straal- en Coatingbedrijf Noord Nederland (SCNN) brengt van een select aantal gerenommeerde leveranciers brandvertragende coatings aan, de zogenaamde Passive Fire Protection (PFP) coatings.

Wanneer het om brandveiligheid in gebouwen gaat, behoren deze coatings steeds vaker tot de technische specificaties. Deze coatings zijn door de jaren heen steeds beter te appliqueren en de laagdiktes om de gevraagde brandvertraging te halen, worden steeds lager. Transport- en montagebeschadigingen zijn tegenwoordig een fractie ten opzichte van vroeger. Door deze ontwikkelingen lenen behandelde profielen en objecten zich voor open bouwontwerpen en garanderen ze een esthetische finish.

Met de beste voorbehandeling en de geklimatiseerde spuitruimten van SCNN kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig eindproduct. Daarnaast dragen we zorg voor een uitgebreide kwaliteitsdocumentatie en het bijbehorende certificaat.

IMG_0806

Hoe werkt een Passive Fire Protection coating

Wanneer een PFP product wordt aangebracht als onderdeel van een coatingsysteem op constructiestaal en er breekt een brand uit, zet de coating uit en ontstaat er een isolerende koollaag. Dit verlengt de draagcapaciteit van het staal wat essentieel is voor de brandweerdiensten die het pand moet ontruimen en de brand moet blussen.

Waar dient uw aanvraag aan te voldoen?

Bij SCNN maken we graag een aanbieding voor u maar we hebben een aantal gegevens nodig om dit mogelijke te maken.

·         Lijst met type profiel, lengte en aantallen.
·         Gevraagde aantal minuten van brandwerendheid.
·         Kritieke staaltemperatuur, in de meeste gevallen bedraagt dit 550℃
·         Eventueel de aantal zijdes die worden blootgesteld.
·         Daarnaast de gevraagde eindafwerking en de eindkleur.