Specialist in wandafwerking

De behangers van Kumbo Noord kunnen u helpen met alle soorten wandafwerking. Denk hierbij aan glasweefselbehang, vliesbehang, vinylbehang, fotoprints, bulletinboarden, wandbeschermingsplaten, magneet/whiteboard of akoestische behang. Voor elke situatie hebben wij een oplossing.

Er is een ruime keuze behangtypes en dessins. Ook wanneer u een persoonlijke fotoprint of whiteboard geplakt wilt hebben. Wij kunnen meedenken in een ontwerp, u kunt foto’s aandragen of foto’s kunnen online aangekocht worden. Alles is mogelijk, u roept en wij zorgen voor het gewenste eindresultaat!

Mocht u last hebben van geluidsklachten of thermische klachten kunnen akoestische glasweefsel wellicht de oplossing bieden. De speciaal ontwikkelde glasweefsels zijn ideaal voor verbeteringen van energieprestaties, na-isolatiewerkzaamheden of verbetering van de akoestiek. Vraag een van onze specialisten voor een passend advies!

Van woonhuis tot en met woontorens

Onze dagelijkse bezigheid is het aanbrengen van glasweefselbehang, vliesbehang en vinylbehang. Jaarlijks plakken wij rond de 100.000 m² in diverse woningen, studentenhuizen, scholen, zorggebouwen en ziekenhuizen. De eindafwerking van het glasweefselbehang of vliesbehang kunnen wij uiteraard ook verzorgen. Denk hierbij aan schrobvaste muurverven in alle mogelijke kleurstellingen. Mocht u kleuradvies willen hebben of een ontwerpvoorstel met diverse behangsoorten kunt u altijd een afspraak maken.

Glasweefselbehang

Onze glasweefsel is voorgesausd en hierdoor voor lichte kleuren in één laag af te sausen. De meeste voorkomende glasweefselbehangtypes zijn de standaard ruitmotief, fijne ruitmotief en spackbobbel variant. Glasweefsel is een goedkope en sterke manier van het afwerken van een behangklare muur. Glasweefsel is sterk, stootvast, scheuroverbruggend en in combinatie met een goede saus eenvoudig te reinigen. Een ander voordeel is dat de glasweefsel een goede basis is en u deze meerdere keren kunt overschilderen zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit.

Renovliesbehang

Renovlies is een gladde, stevige papierbehang. Het behang is een nieuwere variant van het glasweefselbehang en bevat meer vezels. Renovliesbehang is veelal niet voorgesausd en zal veelal twee maal gesausd moeten worden. Ook dient de ondergrond sausklaar te zijn. De wand eerst stucadoren is aan te raden. Wat u verkrijgt is een super strakke gladde sterke afwerking. Krimpscheuren in stucwerk/ondergronden worden opgevangen door de glasvlies. De ongepigmenteerde vlies wordt ook gebruikt bij aardbevingschadeherstel. Hierbij wordt vlies als versteviging gebruikt in vezelversterkte sausen. Een super sterke combinatie voor ongewenste situaties!

Wandbescherming

Functionele bescherming van de wand kan op verschillende manieren worden aangebracht en hoeft zeker geen lelijke verstoring van de wand te zijn. Samen met onze leveranciers kunnen wij passende adviezen maken voor wandbescherming. Enkele voorbeelden zijn wandbeschermingplaten, deurbeschermingplaten, stootlijsten, leuningen, gezette kozijnprofielen en hoekbeschermers. Elke soort is in diverse kleuren en afwerkingen te verkrijgen. Voor een chique uitstraling in de gang kan de muurplaat bijvoorbeeld uitgevoerd worden in houtlook. Alle soorten bescherming kunnen wij aanbieden, inclusief montage.

Een andere soort van wandbescherming is het Wetroom concept waarbij doucheruimtes worden voorzien van antislip PVC op de vloer met bijpassende PVC op de wanden. Deze vorm van wandbescherming kunnen wij ook voor u verzorgen, inclusief aanbrengen van holplinten, aflassen, afkitten en afwerken van het vloerputje.