Bedrijfszekerheid en een lange levensduur

Staalconstructies en installaties staan voortdurend bloot aan allerlei invloeden die een negatieve uitwerking hebben op haar beschermende conservering. Periodiek onderhoud is daarom noodzakelijk. Het draagt bij aan een optimale bedrijfszekerheid en een lange levensduur. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het onderhoudswerk op een veilige en effectieve wijze gebeurd. Kuurman Groep kan daarvoor zorgen. Wij beschikken over de juiste vakkennis en decennia’s lange ervaring op het gebied van oppervlakte bescherming. Naast kleine projecten is de Kuurman Groep de aangewezen partner als het gaat om grotere en vaak complexere projecten.

24/7 staan we klaar om ons vak met grote zorg uit te voeren. Tijdens industriële Shutdown & Turnarounds, calamiteiten of omdat iets alleen maar ’s nachts of -weekends beschikbaar is zoals in de (rail)infra sector, zijn wij de partner om te zorgen dat het werk gereedkomt. Voor ons is dit niet vreemd maar heel gewoon en dankzij een gedegen werkvoorbereiding waar we goed in zijn.

We putten niet alleen uit het verleden maar ook op actuele vraagstukken, zoals het verwijderen van stoffen als Chroom VI en asbesthoudende coatings, hebben wij in veel gevallen al een effectieve oplossing.

Meten is weten

Gekalibreerd meetapparatuur vormt samen met goed opgeleide vakmensen één van de basissen van kwalitatief goed werk. De parameters worden vastgesteld in werkomschrijvingen en/of test- en inspectieplannen. Veel van onze stralers, spuiters en constructieschilders zijn gecertificeerd. Zodat u weet dat uw assets de juiste cure krijgen tegen corrosie.

Kuurman klaart elke klus

Kuurman Groep verricht de werkzaamheden op een zeer breed terrein. Wij kunnen vrijwel elke installatie of bouwconstructie voor u reinigen en conserveren. Hierbij moet u denken aan:

  • (Petro) Chemische installaties.
  • Railinfra objecten.
  • Pijpleiding en leidingbruggen.
  • Kunstwerken en waterkeringen.
  • Voedingsmiddelen installaties.
  • Energiecentrales.
  • Opslagtanks.
  • Profielen.

High-tech equipment

Vakkundige bescherming van uw objecten vereist behalve specialistische vakmanschap ook geavanceerde technologie. Denk hierbij aan veilige straalapparatuur en mobiel gemaakte units voor spoedklussen en grote projecten. Daarnaast beschikt Kuurman over een goed geoutilleerde straalcabine. Kuurman hanteert de nieuwste technieken op het gebied van stralen en coaten maar ook heeft zij de RPR inductietechniek omarmd voor het emissiearm verwijderen van verflagen. Naast pneumatisch voorbehandeling maakt Kuurman gebruik van technieken als droogstralen, natstralen, bristle blasting, vacuümstralen en waterstralen.