Duurzame bescherming

Het op vakkundige wijze beschermen van uw ondergrondse leiding infrastructuur is een vak apart. Het beschermen van transportleidingen, stationswerken en opkomers zijn voor ons veel voorkomende werkzaamheden. Maar het blijft hier niet bij… ook het water- en gasdichtmaken van wanddoorvoeringen en het elimineren van corrosieproblemen in uw mantelbuizen kunnen door ons worden verzorgd. Kuurman kunt u inschakelen voor nieuwbouw tracés alsmede rehabilitatie van uw oude leidingen.

Onze mensen beschikken over veel praktijkervaring en zijn allen gediplomeerd applicateur in diverse ondergrondse coatingsystemen. Daarnaast worden onze mensen getraind in het verwijderen van veelal schadelijke oude coatings die wij emissiearm kunnen verwijderen.

Graag denken en werken wij mee aan het afdichten van specifieke problemen, zoals (in) doorvoeringen van kabels of leidingen in putten. Samen met onze leveranciers engineeren we de best mogelijke oplossing. Vaak zijn dit combinaties van afdichtingsmaterialen en aanpassingen van het af te dichten object. In uitzonderlijke gevallen laten we zelfs producten maken.

Coaten in de shop

Naast het veld werk bieden wij u ook de mogelijkheid om onderdelen in onze shop te laten voorzien ondergrondse- en bovengrondse systemen. Met name bij stationswerken zien wij regelmatige een combinatie van deze twee. Onze shop is ISO-9001 gecertificeerd en beschikt over Gasunie Approval.

Materieel

Per opdracht wordt de inzet van materieel in de werkvoorbereidingsfase bepaald. Kuurman beschikt over een ruim assortiment aan voorbehandelingsmethodieken en zorgt daarmee voor een effectieve en efficiënte aanpak. Afhankelijk van de weersgesteldheid wordt door middel van warmtekisten de te verwerken producten naar een temperatuur gebracht dat deze het beste verwerkbaar zijn. Met de inzet van diverse meetapparatuur zoals dauwpuntmeters en afvonkapparaten weet u zeker dat uw assets goed worden beschermd.