De 3-zone reiniging

De entree is het meest belopen gedeelte van elk gebouw. Het is de scheiding van buiten naar binnen en van vies naar schoon. Bescherming tegen verontreiniging doe je vanaf buiten tot aan binnen. Veel belopen entrees heb je bij scholen, zorggebouwen en ziekenhuizen.  Hier is de beste oplossing een preventieve reiniging door middel van de de 3-zone reiniging. Bij dit concept is zone 1 een schraapmat bestaande uit rubberinlage of cassetteborstel inlage. Deze zone weert het ‘grof vuil’. Zone 2 is de zone is een schraapmat bestaande uit ruwharige tapijt. Deze zone weert het ‘fijn vuil’. Tot slot is zone 3 de schoonloopmat die het eerste deel van het gebouw scheidt van de nette ontvangsthal. Deze zone reinigt het vocht- en restvuil. Deze 3-zone reiniging kunnen wij passend aanbieden bij elk type gebouw. Zone 1 kan binnen beginnen, maar kan ook buiten verdiept in het straatwerk aangebracht worden. Zone 2 wordt veelal toegepast in het tourniquet of in de tochtsluis. Zone 3 is altijd binnen gesitueerd aangezien dit een binnenkwaliteit schoonlooptapijt is.

Het begin van een nette ruimte

Schoonloopzones kunnen op vele verschillende manieren ingevuld worden. Een losse mat met nette omranding, een logomat waarin uw logo is verwerkt of een schraapmat die geschikt is voor palletwagens en rolstoelen. Voor oud monumentale panden hebben we authentieke cocosmatten en voor luxe hotels een decoratieve spaghettimat die gemakkelijk te reinigen is. Voor in uw woonhuis snijden wij graag een mat op maat afwerkt met een profiel. De mat kan met dubbelzijdig tape gefixeerd worden zodat het vloerluik nog bereikbaar is.

Antislipmatten

Je hebt ondergronden die glad worden door weersinvloeden en hierdoor slecht beloopbaar zijn. Denk hierbij aan galerijvloeren, houten vlonders, bruggen, trappen, hellingbanen en steigers. De antislipmatten zorgen voor een veilig beloopbare ondergrond. Het voorkomt valpartijen en kan de situatie een chique uitstraling geven. De antislipmatten zijn te reinigen met water en rot- en schimmelwerend.