Onderhoud is behoud

Elke type vloer heeft zijn eigen vorm van onderhoud nodig. Zoveel mogelijk vuil weren door middel van goede schoonloopzones is de basis van een goede levensduur van de vloer. Verder dient elke type vloer onderhouden te worden zoals dat door de leverancier wordt voorgesteld. Onderhoudsadviezen, technische documentatie en schoonmaakvoorschriften van alle types vloeren kunnen worden afgegeven. Het komt steeds vaker voor dat er verschillende types vloeren in één gebouw aanwezig zijn, die erg op elkaar lijken. Bijvoorbeeld een rubberen vloer in combinatie met PVC banen, beide lijken qua uitstraling erg op elkaar maar hebben elk een sterk verschillend onderhoudsadvies. Een goed advies is de basis van een goede schoonmaak en uiteindelijk lange levensduur. Het herstellen van beschadigde vloeren kan op verschillende manieren. Een PVC strook kan plaatselijk vervangen worden, een kras in een toplaag kan verwijderd worden en een scheur in linoleum kan gelast worden. Periodiek en structureel onderhouden van een vloer en schoonloopzone zal een nette representatieve uitstraling geven waar mensen graag overheen lopen.

Reiniging

Goede basisreiniging zal zorgen voor een representatieve vloer die lang zijn kwaliteit zal behouden. Mocht er toch onverhoopt een vlek zijn die niet gemakkelijk te verwijderen is, kunnen wij advies geven om deze alsnog te verwijderen. Elke type vloer heeft zijn eigen technieken voor goede verwijdering. Wel dienen vlekken altijd zo snel mogelijk verwijderd te worden om kans van slagen te bevorderen. Naast het reinigen van vloeren kunnen wij ook reiniging verzorgen van uw gordijnen en vitrages. Na reiniging wordt het uiteraard voor u gestreken en weer op zijn plaats opgehangen.

Onderhoudsplan

Een vloer wordt veelal niet snel weer vervangen, het is een investering voor de lange duur. Een onderhoudsplan over meerdere jaren geeft een goed beeld van de onderhoudskosten en verwachte levensduur. Ook kan het een goede kostenanalyse geven tussen de verschillende types vloeren die er zijn met elk hun eigen onderhoudskostencyclus. Een duurdere aanschaf kan op een langere onderhoudstermijn toch de voordelige keuze blijken te zijn. Een onderhoudsplan kan gemaakt worden bij een nieuwbouw project waarbij alle keuzes nog gemaakt moeten worden of bij een bestaand gebouw waar we eerst een 0-meting doen. Een onderhoudsplan geeft de jaarlijkse reguliere schoonmaakkosten weer, de periodieke onderhoudskosten, kosten voor eventuele dieptereiniging/coating en eventueel de vervangingskosten na einde levensduur. Mocht de schoonmaak en periodieke onderhoudskosten een vast gegeven voor uw organisatie zijn kunnen wij ook het plan aanpassen en hierbij de levensduurverwachting bepalen. Een beperkt budget voor schoonmaak kan uiteraard nadelig uitpakken op de levensduur van uw vloer.